Rhodos - Trianda


 

Rhodos Blue Bay

eind augustus 2010

Dit jaar ben ik voor het eerst op een pakketreis naar Griekenland geweest. Een geheel verzorgde reis in een all-inclusive hotel in Trianda op Rhodos. Het was bewuste keuze om dit keer niet 'op ontdekking' te gaan, maar om voor vastigheid en alles inclusief te kiezen omdat het de eerste vliegreis was van de kinderen.

We zaten in het hotel Sunland wat bij het grote hotel Blue Bay hoort. Een prachtige accommodatie direct aan de zee, met een aantal mooie zwembaden, een animatieteam en een Aqua Waterpark met glijbanen.

We waren heel erg tevreden met de service en de kamer. Eigenlijk kan ik helemaal niets fout zeggen over deze pakketreis. Het enige wat me een beetje tegenviel was dat de omgeving echt puur toerisme was. Om bij het eerst volgende dorp te komen zat je vast aan een taxi.

 

Om het eiland te verkennen hebben we 2 dagen een auto gehuurd. We hebben op de eerste dag 'De 7 bronnen' gezien en een tour door de bergen gemaakt. Na een kleine zwempauze aan het strand van Kalithea zijn we toen richting Rhodos-stad gereden.

In 1 woord prachtig! De hoge muur rondom de oude stad is zeer imposant. Het bezoek aan het Maritiem Museum en Aquarium vonden de kinderen schitterend.

De rest van de avond hebben we heerlijk rondgeslenterd door de kleine straatjes in de oude stad, souveniertjes kopen en natuurlijk lekker eten.

De tweede dag stond de vlindervallei als eerste op het programma. Heerlijk wandelen door een prachtige vallei met 1000-den vlinders.

In de vroege middag zijn we naar Lindos gereden. We hebben de klim naar het kasteel niet gemaakt omdat de kinderen toch ook nog wel graag wilden zwemmen en de auto weer om 18.00 ingeleverd moest worden. Met een frappe en ijsjes voor de kinderen hebben we er van het uitzicht genoten en zijn toen terug naar het hotel gegaan.

Voor gezinnen met kinderen is Blue Bay / Sunland op Rhodos een echte aanrader voor een heerlijke vakantie.

 

Andere reisverslagen:

Kalamata (van Opheusden)
Kastraki Camping (Rob)
Kreta (Martine)
Kreta - Camping (Wies)
Parga (Janneke)
Pilion (Janneke)
Rhodos Trianda (gr4all)
Skiatos (Ronald)